Helhedsrettet handicapindsats
Aflastning m.v.
Støtteordninger til familier med barn/børn med handicap/
Søskendestøtte

 

I familier med et barn med handicap eller sygdom kan det ofte være meget krævende for forældrene at nå andre gøremål end at passe og drage omsorg for det handicappede barn. Det er ofte nødvendigt at tilrettelægge dagligdagen ud fra barnets behov for støtte, hjælp, behandling, undersøgelser etc.

Den øvrige families dagligdag påvirkes derfor væsentligt af situationen i hjemmet. Derfor kan det være nødvendigt at familien tilbydes aflastning til barnet, så den øvrige familie kan lade op og lave aktiviteter efter egne ønsker og behov, hvor der ikke skal tages hensyn til barnet med handicap eller det syge barn.

 

Med et bredt multikulturelt personale kan alle vores indsatser leveres til tosprogede familier og tilpasses ønsker om specifikke sprog eller dialekter.

Tilbud 1

Aflastningperson, der kan tage ansvar for barnet, så den øvrige familie får et frirum, samt at det pågældende barn får nogle positive oplevelser udenfor hjemmet med en omsorgsfuld, pålidelig voksenstøtte.

Aflastningspersonen kan også passe barnet i hjemmet eller sørge for at hente barnet efter skole, for at frigive tid til at forældrene kan passe deres arbejde.

Der kan også etableres tilbud, hvor aflastningspersonen 1-2 gange ugentligt er i hjemmet om natten for at sikre, at alle andre i familien kan få deres nattesøvn og dermed være klar til at komme på arbejde og i skole dagen efter samt .

Tilbud 2

Søskendestøtte i form af støtteperson/kontaktpersonordning, hvor støtte-/kontaktpersonen fungerer som en stabil voksen i barnets/den unges tilværelse og medvirke til deltagelse i aktiviteter, som der ellers ikke er tid til i familien samt være med til at give den unge nogle positive oplevelser, være en støtte og være klangbund for de tanker, der altid er, når man ikke er i centrum i en familie, hvor al fokus er på den søskende, der har handicappet. Her kan støtte-/ kontaktpersonen hjælpe barnet/den unge hjælp i forhold til at skabe sit egen liv og strukturer samt få overblik til at kunne skabe sig en mere selvstændig tilværelse.

Tilbuddene kan suppleres med såvel familiebehandling som praktisk støtte i hjemmet.
Samtlige tilbud tilpasses efter det aktuelle behov og aftales via mål og delmål i handleplan.
Urmove’s medarbejdere har en bred fagbaseret viden og erfaringsgrundlag indenfor både det psykiske som det fysiske diagnoseområde.

Har du spørgsmål ?

 

image
https://urmove.dk/wp-content/themes/hazel/
https://urmove.dk/
#d8d8d8
style1
paged
Loading posts...
/home/urmove/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off

Indhent tilbud